2015年1月19日月曜日

Yonaguni Tour Day 4 ~ Bye Bye Hammers ~

1/19 (mon)

Yonaguni Tour 2015 / 与那国ツアー2015
Day 4
1st @ Irizaki / イリザキ
Water Temp : 23.7C / 75F
Time : 33mins
Depth : 30.9mtrs / 101ft

2nd Irizaki / イリザキ
Water Temp : 23.9C / 75F
Time : 39mins
Depth : 24.7mtrs / 81ft

* 日本語部分は後半にあります。

Time flies.
Yesterday was the last day of diving in this tour. It was such a good trip. I will miss diving in this amazing islands for sure.


In the morning, at the shop.
We decided to do last two dives to chase hammerheads. Fingers crossed for that!!


And there they were!! They were right underneath the boat as if they were waiting for us coming.


They came, disappeared, and came back. They kept doing that.



Safety stop.



After diving, we explored the island.
First, we went to the west end of the island which is the westernmost point of Japan.


Next, we went to the Awamori brewery to see the process of manufacturing Awamori. Awamori is the Okinawa local distilled liquor.


Tasting a 60 degree of Awamori.


At night, the owner organised a party. Good time.


What a tour.

We saw lots of lots of hammerhead sharks. I would say we were very lucky about it.

The underwater monument was terrific. I had dove there before but every time I dive there, I can see it different way.

And a nice team. We had a such a nice group. Everyone was friendly, was seeking something fun all the time, etc. I will never forget the karaoke night, haha.

Also thank you very much for your help, Toyo from DEEP EMOTION. I wouldn't have made it without you.

Last of all, thanks to SouWes Yonaguni for their great hospitality. We wouldn't have enjoyed this trip this much without their support. I hope we will come back soon for another tour.

Bye Bye hammerheads, Bye Bye everyone.



楽しい時はあっという間。
昨日はツアーの最終日でした。本当に素晴らしいツアーになりました。帰ったら絶対、この与那国でのダイビングが恋しくなるはず。

最終日のダインビングは、締めのハンマー狙いに。たくさん見てきたけれど、最後にもう一度見たい!

ポイントに着きエントリー。そして船の下では待ってましたと言わんばかりに、ハンマーのお出迎え。ウチら持ってるねー。ダイビング中ハンマー達は近づいてきては去って行き、またすぐに顔を出す、って感じでほぼずっと見れました。

ダイビングは午前で終了し、午後はせっかく与那国まで来たのでみんなで車2台に乗り込み、島観光に。

まずはおなじみ日本の最西端に。
そこで台湾方向を眺めた後は、泡盛工場で泡盛の製造過程を見学。さしずめ即席社会見学。
60℃の泡盛をテイスティングして胸が熱くなった後は、景勝地等をゆっくりドライブしました。

そして夜はオーナー主催のグッバイパーティー。豚の丸焼きを出してもらい、飲んで、そしてもちろんカラオケして、大盛り上がり。ホントに楽しい最終日になりました。


あー、最高に楽しいツアーになりました。

まずこのツアーの最大の目的でもあるハンマーヘッドシャークは、運も見方をしてくれて本当にたくさん見れました。まだまだ見たいけど。

海底遺跡は圧巻の一言。何度見ても圧倒される。

そして何より素晴らしいメンバー。みんなフレンドリーで、いつも何か楽しい事を探していて、ホントいいチームでした。

後、色々助けてくれてありがとう、トヨ(DEEP EMOTION)。トヨの手助け無しではどうなってた事か。。」

最後にサーウェス与那国のスタッフのみんな、本当にありがとう。みんなのサポート無しではこのツアーもこんなに大成功に終われなかったはず。またぜひ来たいです。


そんな感じで与那国ツアー2015、終了です。
バイバイハンマーヘッド、バイバイみんな。

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