Fun diving @ Manza / ファンダイビング@万座
1st @ Horse Shoe / ホーシュー
Depth : 19.0mtrs / 62ft
Time : 46mins
Water Temp : 22.9C / 73F
Water Temp : 22.9C / 73F
2nd @ Cross Line / クロスライン
Depth : 20.5mtrs / 67ft
Time : 43mins
Water Temp : 22.8C / 73F
Water Temp : 22.8C / 73F
3rd @ Mini Dream Hole / ミニドリームホール
Depth : 19.9mtrs / 65ft
Time : 45mins
Water Temp : 22.1C / 72F
Water Temp : 22.1C / 72F
* 日本語部分は後半にあります。
Today we went to Manza for fun diving.
The guests were Kevin and Clayton from US.
Clayton was wearing 3mm suits. What a brave guy.
Good start! A green turtle welcomed us.
Then, a school of razor fishes.
And cuttle fish!!
They always remind me of UFO.
Actually there were three of them swimming altogether. What a view.
Beautiful hard corals covered with tons of tiny fishes.
A bowl of nice warm soba noodle for lunch.
And the condition got gusty and nasty in the afternoon.
But underwater was still nice and calm.
Kevin descending into the Mini Dream Hole.
A lobster lamp. Fancy.
Nudie branch.
Sea fan.
Watch out.
Thanks Kevin and Clayton for coming and diving with us today.
It is always nice to spend a day with nice people like you guys. Although the weather was not the best, hope you guys enjoyed diving. Next time, Kerama islands for sure!
Till then.
Wouldn't you like to see a school of Hammerhead sharks?
How would you feel if you face the big underwater ruin which has been there for possibly thousands of years?
If you are interested in, OKINAWA 39ers has set up three trips down to Yonaguni island this winter so please check >>> Yonaguni Tour 2016.
Website : www.okinawa39ers.com
Facebook : www.facebook.com/okinawa39ers/
今日は万座までファンダイビングに行ってきました。
ゲストはケビンとクレイトン、アメリカからです。
クレイトンはこの季節なのに3mmスーツで潜ってます。何と言うか。。
今日は1本目エントリー直後にカメが出現!と最高のスタート。
その後も、ヘコアユの群れ、3匹のコブシメ、巨大なタコ、ミノカサゴ、チンアナゴ、等々盛りだくさん。
そしてお昼には近くの美味しい沖縄そばを食べ充電完了、と言うトコまでは良かったけど、港に戻ると風がメチャメチャ強くなっていて海も時化始めてました。夕方くらいからと思ってたんだけど。。。
とは言え、水中は依然として穏やか。ミニドリームホールを通り、綺麗なサンゴの上を泳いできました。無事潜れて良かった。
ケビン、クレイトン、今日はありがとね。
コンディションはベストではなかったけど、楽しんでくれてて良かったです。ダイビング以外にも色々話せて楽しかった。次こそはケラマに行こう!
ではでは。
0 件のコメント:
コメントを投稿