2016年7月28日木曜日

Made it to Tonaki

7/28 (thu)

Fun diving in Tonaki Island / ファンダイビング in 渡名喜島
1st @ Angela Guchi, Tonaki Isld / アンジェラ口、渡名喜島
Depth : 19.6mtrs / 64ft
Time : 49mins
Water Temp : 31.8C / 89F

2nd @ Corner, Tonaki Isld / グルクの崎、渡名喜島
Depth : 17.7mtrs / 58ft
Time : 51mins
Water Temp : 30.7C / 87F

3rd @ Blue Hole, Tonaki Isld / ブルーホール、渡名喜島
Depth : 19.8mtrs / 65ft
Time : 51mins
Water Temp : 31.3C / 88F

* 日本語部分は後半にあります。

TONAKI ISLAND!!


Today we were supposed to go to Kerama islands, but the condition was very good so we changed our plan and headed further west, Tonaki island. First time this year!!


The lucky guest was Ivan from HongKong.
He dove with us during the typhoon last year so came back for better condition, and you made it!!


The 1st dive site was famous for turtles and we saw over 10.




But not only turtles but also white spotted eagle rays.


Dory.


And batfish.


The 2nd dive was drop-off diving. Some call this site "The Aquarium" since there are millions colourful fishes over the reef.





And we bumped into a mantis shrimp.


Happy?


How calm!


And the last dive was at "Blue Hole".


Tons of lobster inside the hole.
Four together.


A few nudie branch.


This one seems to be super rare. Never seen before.


Lots of crevasses there.


We had great three dives at Tonaki island.

Thanks Ivan for coming today.
How do you like Tonaki island? Great diving there, huh? Hope you got some nice photos.

Enjoy the rest of your stay and we do look forward to diving with you again!



今日は余りのコンディションの良さに、行き先を急遽ケラマから渡名喜島に変更して3ダイブしてきました。はい、今年初!の渡名喜です。

そんなラッキーゲストは香港から来てくれたアイヴァンです。実は彼は去年にも一度潜りに来てくれて、ただその時は台風の影響で希望のケラマには行けませんでした。今回は嬉しい誤算。

そして久しぶりの渡名喜は相変わらず素晴らしい。
1本目はカメポイントで10匹以上に遭遇し、カメ以外にもマダラトビエイx2、ツバメウオ、人気のドリー、等々、ナイスなスタート。

そして2本目はドロップオフ沿いに群れる数えきれない色とりどりの魚達が圧巻の“グルクの崎(コーナー)”にて。期待に違わずカスミチョチョウウオとキンギョハナダイには圧倒されました。

ランチを食べた後の3本目は、渡名喜名物“ブルーホール”。
青が映える洞窟の中にはたくさんの伊勢エビが群れていて、その他にもクレバスを通ればウミウシもチラホラといました。

素晴らしい3ダイブ、やっぱ渡名喜はいいね。

アイヴァン、今日はありがとねー。
渡名喜、良かったね。いい写真が撮れてたらいいね。そして次こそはケラマに行こう(笑)!
また来てくれる日を楽しみにしてます。

0 件のコメント:

コメントを投稿